Pääkirjoitus 2/21

“Kaipaisin sellaisia voimakkaita yhteisöllisyyden kokemuksia myös nyt”, vastasi Yuri Birjulin valtsikalaisten kunnallisvaaliehdokkaiden haastatteluissa, kysyttäessä valtsikamuistoista. Jo lähes puolitoista vuotta olemme joutuneet nimenomaan kaipaamaan yhteisöämme, ilman yhteisiä tapahtumia ja kohtaamisia. 

Vaikka kevään viimeiset opinnot on vasta taputeltu, pohtii moni opiskelija jo toiveikkaasti ja toisaalta epävarmana ensi syksyä: joko vihdoin saamme tavata, järjestää tapahtumia ja olla yhdessä? Kaipuu on suurta ja syystä. Väitän kuitenkin, että olemme onnekkaimpia, kuin ne valtsikalaiset, joilla ei ole mitä kaivata.

Ensi syksynä toivotamme yhteisöömme tervetulleeksi jo toisen vuosikurssillisen “koronafukseja”. Viimeisin tieto Helsingin yliopiston sivuilla kertoo, että syksyllä lähiopetusta voidaan järjestää maksimissaan 50 hengen ryhmissä, ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoiden lähiopetusta priorisoiden. Pidempään opiskelleet tuskin siis pääsevät syksylläkään kampukselle. 

Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että kaikkiaan kaksi vuosikurssillista fukseja ei juuri ole kohdannut vanhempia opiskelijoita ja päässyt integroitumaan yhteisöömme. He eivät ole käyneet yksilläkään sitseillä, vujuilla saati juhlineet vappua. Vaikka tutorit ja ainejärjestöt tekevät parhaansa ryhmäyttämisen puolesta, on näiltä VOOlaisilta ja valtsikalaisilta jäänyt olennainen osa yhteisöömme kuulumisesta kokematta. 

Kun pandemiatilanne vielä joskus helpottaa, onkin erityisesti vanhempien opiskelijoiden vastuulla esitellä yhteisömme, jota niin kovasti kaipaamme, myös uusille tulokkaille. Osallistumalla tapahtumiin, järjestämällä niitä ja opastamalla nuorempia, niin järjestötoiminnan kuin sitsaamisen saloihin, otamme nämä 2,5 vuosikurssillista koronasta kärsineitä fukseja osaksi yhteisöämme. Mikäli näin ei tapahdu, tulee yhteisöömme katkos, jonka yli perinteet, tavat ja valtsikahenki eivät välity. 

Policyn päätoimituksen virallinen kanta onkin, että kun tilanne (vihdoin) sallii, kaikkien kynnelle kykenevien olisi hyvä osallistua, kaikkeen mahdolliseen. 

Sitsausta, vuosijuhlia, toimituskokouksia, puistokaljoja, elokuvailtoja ja unicafe-treffejä toivoen,

Laura Perälä, Hanna Karlson, Tuukka Saari, Saara Pylkkänen ja Ilona Rantala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s