Tutustu fuksiin!

Lyydia Laukkanen, 20

Lyydia on kokkailusta nauttiva oululainen! Lyydia rakastaa puujalkavitsejä. Lempivitsi menee näin: “Mitä eksoottinen hedelmä sanoi lentokentän passintarkastuksessa? Passion!”

”Odotan opiskelua (ja opiskelumotivaation syttymistä)!”

”Gambina-rasti nyt ainakin oli loistokokemus!”

1. Mikä on ollut lempitapahtumasi ja miksi?

– Lempparitapahtuma on varmaan ollu fuksiaiset, koska siellä tutustui uusiin ihmisiin ja näki myös vanhempia opiskelijoita. Gambina-rasti nyt ainakin oli loistokokemus! Myös etänä järjestetty juomapeliturnaus oli hauska, koska me kokoonnuttiin isolla fuksiporukalla yhden fuksin luo ja etäiltiin yhdessä.

2. Onko poikkeusajassa ollut jotain positiivista?

– Poikkeusajassa positiivista on ollut se, että fuksien on ite täytynyt aktiivisesti järkätä tapahtumia, kun ymmärrettävästi tuutorit tai ainejärjestöt eivät voi esimerkiksi sisätilatapahtumia järkätä.

3. Ovatko ainejärjestöt onnistuneet ottamaan fuksit vastaan näin poikkeusaikana vai onko jäänyt ainejärjestöistä hämärä kuva? Kuinka hyvin olet tutustunut ainejärjestöihin?

– Koen että ainejärjestöt on ollu tarpeeksi aktiivisia, ja onnistunut tuomaan itseään esille, ja ainakin itsellä on tosi selvä kuva siitä mitä kaikki kolme polvin ainejärjestöä duunailee. Ainejärjestöt on ollut tosi monessa tapahtumassa mukana, joten hallituslaisillekin on päässyt juttelemaan ja vähän kyseleen, et mikä homma.

4. Miten etäily ja poikkeussyksy ovat vaikuttaneet yhteishenkeen?

– Mun mielestä yhteishenki on ollut koko ajan tosi hyvä, ja yhteishenkeä on kyllä parantanut se kun ollaan värjötelty kylmenevissä syysilloissa puistoissa yhdessä.

5. Onko etäopiskelu onnistunut synnyttämään kiinnostusta kurssien sisältöihin ja opiskeltaviin aineisiin?

– Etäopiskelun olen itse kokenu vähän hankalana, kun ei oo tullu lähdettyä esim. kirjastoon täältä kun luennot katon kuitenkin kotona. Myös se, että kaikki luennot ei oo livenä on vähän vaikeuttanut ehkä asian ymmärtämistä, kun ei niin pienellä kynnyksellä voi kysyä kesken luennon, että mitä tällä asialla tarkoitetaan. Meiän proffat on kuitenkin hienosti saanut järkättyä myös mielenkiintoisia luentoja zoomissa ihan filttereitä käyttäen.

6. Mitä odotat valtsikavuosiltasi?

– Odotan opiskelua (ja opiskelumotivaation syttymistä), uusia ystäviä ja mahtavia tapahtumia! Sitsejä varsinkin! Laulukirja on ollut jo heinäkuusta asti hommattuna.

Toivo Hursti, 20

Helsinkiläisnuoren Toivon elämään sisältöä tuo hyvä ruoka ja juoma sekä kiinnostavat keskustelut aiheesta kuin aiheesta. Toivo on Meilahden kolmanneksi kovin Paha-Jönssi – imitaattori!

”Etäluentojen parasta antia on ehdottomasti se, että housujen käyttö on suositeltavaa, mutta ei pakollista.”

1. Mikä sai sinut hakemaan valtsikaan?

– 50/50 jako toiveen paremman maailman rakentamisesta ja baariväittelyissä voittamisen tarpeen välillä.

2. Miten fuksisyksy on lähtenyt käyntiin?

– Syksy on olosuhteisiin nähden lähtenyt käytiin oikein rattoisasti. Siitä kiitos kuuluu kaikille mahtaville tyypeille, joiden kanssa olen päässyt tutustumaan! (vaikka miljöö on hälyttävän usein ollut pimenevä ruttopuisto)

3. Ovatko ainejärjestöt onnistuneet ottamaan fuksit vastaan näin poikkeusaikana vai onko jäänyt ainejärjestöistä hämärä kuva? Kuinka hyvin olet tutustunut ainejärjestöihin?

– Täytyy kyllä myöntää, että ainejärjestöistä on jäänyt jokseenkin pinnallinen kuva. Saattaa olla, että olen itse syyllinen siihen, mutta vähäinen kontakti vanhempiin opiskelijoihin (tuutorit pois lukien) on todennäköinen syypää tämän pinnallisuuden takana.

4. Onko poikkeusajassa ollut jotain positiivista?

– Etäluentojen parasta antia on ehdottomasti se, että housujen käyttö on suositeltavaa, mutta ei pakollista.

5. Onko sulle muodostunut vakio-opiskelupaikkaa?

– Totta kai kotisohvalla makuultaan on lyömätön combo, mutta myös Kaisan kahvilan nurkkapöytä siinä rullaportaiden takana on toiminut oikein hyvänä paikkana nähdä muitakin kasvoja kuin oma heijastukseni kylmän kahvikupillisen pinnalla.

6. Mitä odotat valtsikavuosiltasi?

– Itkua ja naurua, työtä ja juhlaa, sekä kaikkea siltä väliltä.

Helmiina Latvanen, 21

Helmiina opiskeli viime lukuvuoden HEO:n kansanopistossa valtsikan aineita. Nyt toisen hakukevään jälkeen opiskelupaikka aukesi! Vapaa-ajalla Helmiinan löytää urheilun parista tai kavereiden seurasta.

”Polvissa on aktiivisesti myös itse järjestetty tapaamisia, joten yhteishenki on ainakin omasta mielestäni hyvä! Toki harmittaa, että monet opiskelijatapahtumat kuten sitsit on jouduttu perumaan, mutta toivottavasti niille päästään pian.”

1. Mikä sai sinut hakemaan valtsikaan?

– Yhteiskunnalliset asiat, politiikka ja erityisesti kv-politiikka ovat aina kiinnostaneet (ja sytyttäneet). Koin, että valtsika olisi paras vaihtoehto, sillä haluan opiskella alaa ja tulevaisuudessa työskennellä kiinnostuksen kohteideni parissa.

2. Miten fuksisyksy on lähtenyt käyntiin?

– Fuksisyksy on lähtenyt hyvin käyntiin! Pääsin sisään oikaisuvaatimuksella, joten tulin mukaan vasta orientaatioviikon jälkeen. Tästä huolimatta koen, että olen päässyt hyvin mukaan ja hauskaa on ollut!

3. Onko poikkeusajassa ollut jotain positiivista?

– Positiivista on se, että saa (ja pitää) keksiä luovia tapoja viettää aikaa muiden opiskelijoiden kanssa. Polvin opiskelijat ainakin ovat aktiivisesti itse järjestäneet tapaamisia.

4. Miten etäily ja poikkeussyksy ovat vaikuttaneet yhteishenkeen?

– Yleisesti etäily varmasti hankaloittaa tai hidastaa tutustumista ja ryhmäytymistä, mutta polvissa on aktiivisesti myös itse järjestetty tapaamisia, joten yhteishenki on ainakin omasta mielestäni hyvä! Toki harmittaa, että monet opiskelijatapahtumat kuten sitsit on jouduttu perumaan, mutta toivottavasti niille päästään pian.

5. Mitä odotat valtsikavuosiltasi?

– Uusia oppeja (näkökulmia, lähestymistapoja, tietoa), uusia tuttavuuksia, mielenkiintoisia keskusteluita ja kokemuksia sekä tietenkin hauskanpitoa! 🙂

Teksti: Ilona Rantala

Kuvat: Helmiina Latvanen, Lyydia Laukkanen, Nelli Sillanpää, Rebekka Marttila

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s