ELLA PALKOAHO.
Tervetuloa fuksi! Fuksisyksy on hienoa aikaa, joka sisältää hämmentävän paljon uutta informaatiota ja termistöä. Ei hätää, tässä on sinulle sopiva lunttilappu, kun vanhojen höpinät alkavat mennä yli hilseen.
Alina-sali: Uuden helmi, sitsien mekka, paikka missä viini virtaa ja laulu raikaa ja jonka tahmeat lattiat tulevat tutuiksi alta aikayksikön.
Alexandria aka Allu: Tietokoneiden koti. Täällä voi myös tulostaa, jos ikinä oppii tulostamaan. Mutta mikä parasta, tänne saa yökäyttöavaimen
Appro: Opiskelijatapahtuma, jossa maksat rahaa päästäksesi baareihin maksamaan lisää rahaa, jotta saat tarpeeksi monta leimaa noin A4-kokoiseen lappuseen, jotta saat haalareihisi voitonmerkin hienoista akateemisen uran saavutuksistasi. Suosittelen, approt ovat hauskoja.
Beauvoir aka Bulle: Missä viina ja ikeakaapit asuvat (tämänkin löydät Uudelta, Alinan vasemmalta puolelta).
Fuksiaiset: Kierretään oman koulutusohjelman fuksien kanssa ympäri keskustakampusta, poiketen vanhempien opiskelijoiden pitämille rasteille. Tarkoituksena on ryhmäytyä.
Fuksisuunnistus: Kierretään muiden valtiskan fuksien kanssa ympäri keskustakampusta, poiketen vanhempien opiskelijoiden pitämille rasteille. Tarkoituksena on ryhmäytyä.
Fuksiseikkailu: Kierretään kaikkien Helsingin yliopiston fuksien kanssa ympäri keskustakampusta, poiketen vanhempien opiskelijoiden pitämille rasteille. Tarkoituksena on ryhmäytyä.
FTK: FuksiToimiKunta, Kannunvalajien alainen fuksien muodostama toimikunta, jokaisesta koulutusohjelmasta valitaan kaksi edustajaa. Näiden päätarkoitus on siis luoda hyvä yhteishenki vuosikurssilleen, mutta oikeasti niiden prioriteettina on hankkia haalarit.
Gambina: VIRHE.
Heidegger: Huone uudella. Täällä asustaa Kannun astiasto. Oikeanpuoleisin ovi.
Humanisti: Helsingin yliopiston suurimman tiedekunnan opiskelija, emme me, vaikka kylteri muuta väittäisikin.
Jallu: Juomista parhain.
K3: Kaisan (ks. Kaisa-kirjasto) pohjakerroksesta löytyvä bunkkeri. K-kerroksia on siis yhteensä neljä, mutta vain K3 on se juttu. Se on instituutio. Siellä ei toimi netti. Se on ehkä ainoa paikka, mistä voi löytää tilaa opiskeluun.
Kaisa-kirjasto: Nimensä mukaan kirjasto, mutta yleensä Kaisana tunnettu, arkkitehtuurinen taidonnäyte, keväisin abien valtaama. Anna olla, et ikinä löydä täältä paikkaa, mene siis Törstiin (ks. Thirsty Scholar).
Kannunvalajat: Valtsikan opiskelijajärjestö, huolehtii meidän kaikkien tarpeista. Myös henkilö, joka puhuu politiikasta ymmärtämättä siitä mitään
Kuppala: Kotoisa ja tunnelmallinen soppi Valtsikan kellarissa. Koti lukuisille matkamuistoille/sotasaaliille. Tulee sinulle tutuksi seuraavien vuosien varrella.
Marx: Sosialismin isä, mutta myös huone Uudella. Se vasemmanpuoleinen.
Media: Tässä yhteydessä viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö. Bravuureihin kuuluu Kymppisitsit.
Metsätalo aka metsis: Kaikkein kulttuurillisesti monitulkintaisin, aiemmin Latin Markettina tunnettu, pitsaperjantaita juhlistava ja suomibaarin omaava Unari (ks. Unicafe) löytyy täältä. Tässä bunkkerissa ei toimi wifi.
Noppa: Opintopiste, näitä tarvitsee 45 kipaletta vuodessa, että voi saada. Opintotukea.
Otaniemi: Jonkinlainen teekkarikylä, kyltereitäkin löytyy. Nyt varmaan viitsi käydä tarkistamassakin, koska länsimetro. Teekkari vie, metro tuo?
Porthania aka Portsu: Ruuhkaisin unari ikinä lounasaikaan. Täällä voit bongata villin pykälistin.
Pykälä: Helsingin oikeustieteellisen ainejärjestö, pykälisti on siis Pykälän jäsen.
Päärakennus aka Pääkkäri: Nyt tärkeä asia, uudella puolella salit on merkattu moderneilla numeroilla, vanhalla roomalaisin numeroin. Vanhalta puolelta voit löytää alastonta kauneutta lukuisten marmoripatsaiden muodossa.
Pöhinäkulma: Myös Tiedekulmana tunnettu, puulta tuoksuva rakennus Yliopistonkadulla. Täältä voi bongata jos minkälaista tapahtumaa, Kauriinmetsästäjät, Palefacen tai Teivo Teivaisen markkinoimassa uutta kirjaansa. Mutta, mikä olennaisinta, täällä pöhistään.
Ristely aka VOOllinen valloitusristely Ruotsiin: Valtiskan originaali, suurin ja legendaarisin seilailu lätäkön länsipuolelle, tervehtimään kuningasperhettä ja potemaan elämänsä krapulaa vanhaan kaupunkiin. Myös legendaariset buffasitsit ovat täältä lähtöisin. Buffa viittaa viinin saatavuuteen.
Sitsit: Akateeminen pöytäjuhla. Nautitaan hyvästä ruuasta, juomasta, seurasta, sekä laulusta.
Soc&kom: Sossukomina myös tunnettu, ruotsinkielisten opiskelijoiden tyyssija. Täällä on parhaat unariruuat.
Thirsty Scholar aka Törsti: Törstinä tuttavallisemmin tunnettu juottola Fabianinkadulla, josta voi löytää itsensä terassilta nauttimassa opiskelijahintaisesta bissestä (kunhan on kanta-asiakaskortti, jonka hankkimista suosittelen, maksaa itsensä takaisin ensimmäisen visiitin aikana). Ja, kun eduroam ja hupnet kaatuvat, täältä löytyy toimiva wifi.
Uusi Ylioppilastalo aka Uusi: Mannerheimintie 5 A, arvokiinteistö. Täältä löydät kolmannesta (myös kannuklusterina tunnetusta) kerroksesta Alinan sekä muut valtsikalaisten tilat.
Unicafe aka unari: Opiskelijan pelastaja, ravitsevaa ruokaa, huokein opiskelijahinnoin. Ainoa vika tässä on, että vieläkään ei ole 24h unaria Miksi hallitus ei tee mitään!?
Unisport: Täällä voi harrastaa urheilua. Ja saunoa. Voi myös käydä suihkussa, jos sattuu joskus vahingossa samoilla silmillä yliopistolle.
Valta: Median ja VOOn lehtolapsi, nuari opiskelijajärjestö.
Valtsika: U37, professorien ja lehtorien koti, jonka kauniilla sisäpihalla voi nähdä työtä ahertavan professorin pitämässä ansaittua röökitaukoa. Kirjoitetaan YHDELLÄ koolla. Myös tiedekuntamme nimi.
VOO: Suurin ja kaunein.
Weber: Uuden mukavin huone. Täällä on sohvia ja lautapelejä, täällä käydään syvällisimmät keskustelut sitsien jatkoilla. Löytyy Alinan oikealta puolelta.
Ylioppilasaukio aka Yolo: HYY:n kiinteistödynastian kehto, pelastus myöhäisen opiskelijan lounastarpeille, karaokeinspiraatiolle ja kaljanhimolle.
Ännännen vuoden opiskelija: Legendaarinen ja viisas opiskelija, joka ei ole tavoittanut Hallituksen toivomaa opiskelutahtia. Esimerkiksi neljännen> vuoden opiskelija, joka ei ole vielä valmistunut kandiksi, tai kuudennen> vuoden opiskelija, joka ei ole vielä maisteri.