Vihaiset voolaiset 2/2018

Eräänä tunnelmallisena maaliskuisena iltana joukko tuohtuneita opiskelijoita kokoontui Alinaan nauttimaan sitsipöydän antimista. Jälkiruoan päätyttyä tunteet kävivät kuumina ja vihaisen voolaisen henki oli aistittavissa. Niinpä päätoimitus päätti vuosia jatkuneen perinteen innoittamana vihdoin selvittää vihaisen voolaisen todellisen olemuksen: mikä nykypäivän voolaisia oikeasti vituttaa?

 

– Räikeää kielenkäyttöä ja kannanottoja pelkäämätön voolainen –

Mikä vituttaa opiskelija-elämässä?

“Vituttaa ihmiset, jotka ei osaa käyttäytyä sitseillä. Kun pidetään puheita, sillon ollaan vittu hiljaa. Vituttaa, kun ääni lähtee, kun pitää huutaa niille, jotka ei osaa olla hiljaa. Ja se saatanan BIBU ja tutkimusmenetelmät, ei me olla mitään koekaniineita, ei oo reilua, että meillä pidetään jotain testauskierrosta, ei me opita tästä mitään. Ja Iso Pyörä, haistakaa paska. Ja Kaisan K3:ssa ei saa happee eikä siel oo ees wifii.”

Mikä on vituttanut viime aikoina?

“No nyt kun on kevät, eikä ilma vastaa vuodenaikaa. Mitä vittuu, siel sato eilen lunta, ei tää kuulu asiaan. Pitäis olla jo lämmin, mä haluan et kevät alkaa. Vituttaa kun pääsiäistäkin on juhlittu jo liian pitkään, påskiainen meni jo. Helsingissä, Kalliossa nimenomaan, vituttaa, et ihan sama millä kadulla kävelee, tuulee aina päin naamaa. Saatanan tuulitunnelit, opetelkaa rakentamaan taloja. Enkä oo ees kattonu temppareita.”

Mikä vituttaa tulevaisuudessa

“Työnhaku vituttaa, kun on sivuaine Santiksessa enkä voi hakea töitä, kun oon aina siellä opiskelemassa. Vituikshan tää menee vaikka mitä tekis. Ei oo tarpeeks rahaa mihinkään. Jos ois rahaa niin kaikki ois helppoo.”

 

– Ensimmäisen vuoden opiskelija, joka keltanokkaisuudestaan huolimatta on omaksunut voolaisen (vitutuksen) hengen –

Mikä vituttaa opiskelijaelämässä?

“Tällä hetkellä vituttaa se, että viini ei oo noussu päähän, vaikka oon tääl sitsannu kolmen ruokalajin verran. On semiselvä olo. Sekin vituttaa, että täytyy pitää yllä keskiarvoa vaan, että pääsisin vaihtoon, vittu 3.8 tarvii! Kelatkaa sitä. En todellakaan käy Kaisassa vaan luen kotona, mut toisaalta vituttaa, etten osaa opiskella kirjastossa. Vituttaa ryhmätyöt tosi paljon, pitää tehdä jotain vertaisarvioitakin. Valtsikassa kokonaiskuva on ihan hyvä, ei vituta mikään… paitsi joiden ihmisten suhtautuminen joihinkin asioihin.”

Mikä vituttaa keväässä?

“Mikään ei vituta keväässä, kevät on parasta aikaa vuodessa. Pääsiäisessä se vituttaa, että suklaa lihottaa. Viime aikoina on ollut aika hyvä keli, mut se vituttaa kun aurinko paistaa ja viiden minuutin päästä on joku lumi-inferno taas. Vituttaa myös se, että en saa kesätöitä, oon niin nirso hakemaan, ettei niitä paikkoja oo niin paljon. Ne haut on helvetin ajoissa, en oo vielä valmis siinä vaiheessa. Tulevaisuus näyttää valoisalta ja oon kyllä optimistinen ihminen, mutta vituttaa se mahdollisuus, että asiat ei mee niin kuin suunniteltu. Enkä oo kattonu Temptation Islandiakaan, sehän on ihan naurettava konsepti ja sen takia niin hyvää viihdettä. Vituttaa, kun en oo vieläkään kattonu.”

 

– Kokenut voolainen, joka puolustaa kanssaopiskelijoidensa oikeuksia tilanteessa kuin tilanteessa –

Mikä vituttaa opinnoissa?

“Tällä hetkellä vituttaa kandi ja kandiseminaari. Hottilaisen näkökulmasta vituttaa, että organisaatioteoreettiseen kandiin ei löydy kunnon ohjausta. Kyllä mua vituttaa hottilaisena myös se, että on jääny vähän tyhjän päälle, kun ei opinnoissa oo tarpeeks omaa ainetta. Ja Kaisassa vituttaa abit ja pääsykoelukijat, kun ne varaa paikkoja ja käy lounaalla ja ottaa selfieitä. Kyllä julkisessa tilassa pitää saada jonkun verran pitää luonnollista meteliä, mutta ärsyttää, kun on niitä ihmisiä, jotka vie sitä tilaa itelleen. Mut mun netti ei pätki niin se ei vituta.”

Mikä vituttaa Valtsikassa?

“No vähän vituttaa, et mielipiteenvapaus jää vähän hämärään, välillä tuntuu, että valtsikassa on kuplautuminen havaittavissa. Jengi ei haluu kuunnella sun perusteluita massasta erottuville mielipiteille. Oon pettynyt, kun jengi ei oikeen tartu tähän asiaan eikä keskusteluu asiasta käydä puolin ja toisin.“

Mikä on vituttanut viime aikoina?

“No keväässä vituttaa loska. Valo vituttaa myös, kun ei pysty nukkumaan kunnolla. Työnhaku ei oo vituttanu, kun oon ollu vakitöissä viimeset pari vuotta. Töissä on kyllä aika perseestä, ja tottakai se Iso Pyörä vituttaa tietyllä tavalla, oman tutkinnon kannalta. Temptation Islandissa vituttaa Elias! Ja ne sinkkumiehet, jotka moralisoi niitä naisia. Minä katson joka jakson.”

 

– Juuri oikealla tavalla temperamenttinen voolainen, joka ei pelkää ilmaista vitutustaan –

Mikä vituttaa opiskelijana?

“No kyllä se vähän paskaa on, että käy kurssia joka voi olla sekä pääaine- että sivuainekurssi. Onhan se ihan hirveetä kuraa. Ja sekin vituttaa armottomasti, että luentojen ajat arvotaan. Kaisasta on liian monta askelta Thirsty Scholariin. En tiedä onko tämä herkkä aihe, mutta VOO-anthem on kyllä aivan paska, hirveetä shaibaa. Ainoo hyvä asia on, että kertosäe kuvaa jokaista voolaista. Sit vitutti työnhaku niin paljon, etten hae töitä.”

Mikä vituttaa keväällä?

“Kaljaanhan on aina rahaa ja se tuntuu hyvältä. Tänään katsoin karitsan hintaa Citymarketissa eikä riittänyt rahat, se vituttaa. Ja sekin vituttaa, että vegaanit ei voi syödä mignon-munia! Kyllähän niiden pitäisi sellaisia pystyä vetämään. Ja keväällä aivan liian kova auringonpaiste, se on ihan hirveetä. Tosi kova valo, kaikki näyttää paskalta. Tulee sellanen olo, että ikkunat pitäis pestä. Ja julkisessa liikenteessä kaikki ihmiset yrittävät änkeä sisään metroihin tai ratikoihin, kun yritän jäädä pois. Minulla on etuajo-oikeus monessa mielessä!”

Mikä vituttaa tällä hetkellä?

“Vituttaa kun fuksit ei osaa ostaa kierrekorkkiviinipulloja. Ja vituttaa kun pitää auttaa.”

“Mutta Malmissa ei vituta kyllä yhtään mikään.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s