Vihainen VOOlainen 1/2023

Vihainen VOOlainen vihastui Unicafelle jo syksyllä 2021, kun Unicafesta vietiin mehu (yliopistolla oli mehun lisäksi seksismiin, kiusaamiseen ja rasismiin liittyviä ongelmia). Nyt ollaan uuden Unicafe-ongelman edessä: ”Vegemeininkii?! 8)” ei enää ikinä kaiu VOOlaisen korvissa.

Alkuvuodesta Kaivopiha siirsi henkilökuntansa linjastolta muualle ja ruoka on täytynyt siitä lähtien annostella itse. Asiakkaiden toiveesta, kuulemma – vihaiselta voolaiselta ei tosin kysytty mitään. Missä olet Simo, kun et enää linjaston takana? Meininki on hiipunut, ja vihainen voolainen on todellakin vihainen.

Samaan aikaan päärakennuksen Sodexo vetää jonojen perusteella kävijöitä. Ruoka on usein Unicafea parempaa ja hanasta saa kuplavettä, mikä unelma!

Taannoisessa kävijäkyselyssään Unicafe painotti opiskelijoille: jos opiskelet Helsingin yliopistossa, tue Unicafea. “Miksi?” kysyy yliopistopolitiikkaan perehtymätön VOOlainen.

Syy on selvä: Unicafet ovat Ylvan ravintoloita, Ylvan puolestaan omistaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY. Lisäksi Sodexoon liittyy ongelmia ja opiskelijat vastustivat sen tulemista päärakennukselle adressissa vuonna 2019. (ks. Ylioppilaslehti 3.3.2020: Sodexon tuloa Helsingin yliopiston päärakennukselle vastustetaan yliopiston imagon vastaisena, näin Sodexo vastaa.)

Unicafen ja Sodexon lisäksi muitakin opiskelijaravintoloita toki on, mutta VOOlainen majailee keskustassa, on tapojensa orja ja ravaa päärakennuksen, Porthanian, Kaivopihan ja Metsätalon väliä, eksyy välillä Soc&Komiin ja takeltelee kassalla: ”En vegan mat, tack så mycket.” Vaikka voolainen pyörii Kallion Uffeissa ja Kompleksissa, Teakin ravintolaan hän on silti liian uncool.

Vihainen VOOlainen tukee Unicafea mieluusti. Mutta tuokaa takaisin Simo, Pesco & Vege ja Portaali, paninit ja iltakuuteen tarjolla oleva keittolounas! Nyky-VOOlaisella ei ole menneistä hajuakaan, nuoriso on pilalla ja ennen kaikki oli paremmin, voolainen huokaa, kun hänestäkin aika kiitää auttamatta ohitse. Tällä kertaa VOOlainen vimmastui ja paukutti näppäimistöön: ”Aukeavatko Pesco & Vege ja Portaali ikinä, mistä saa panineja ja mitä Simo puuhaa nykyään?”

Unicafe vastaa: Simo työskentelee edelleen Kaivopihalla ja meininki on hyvä. Portaalin avaamista suunnitellaan keväällä, muiden aikaisintaan ensi syksynä. Panineja saa Kumpulan kampukselta. Vegepanineja nauttiakseen on toistaiseksi siis suunnattava Kalliostakin pohjoiseen, mikä painajainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s