Pääkirjoitus 3/2022

Policy täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Muistamme juhlavuotta tässä numerossa tutustumalla entisten päätoimittajien muistoihin Policysta. Lukiessa vanhoja lehtiä voi huomata, että samat teemat toistuvat usein vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. 80-luvun Policyn kannessa viitataan inflaation ja opiskelijoiden toimeentuloon, kun taas vuonna 2000 lehden kannessa on Nato-kannanotto. 

Historiasta voidaan aina ottaa oppia, vaikka uudet tapahtumat muuttavat tapoja käsitellä samoja aiheita. Policyn entisten päätoimittajien puheenvuoroista huokuu Policyn monimuotoisuus. Lehtemme on aina ollut alusta, jossa tiukka yhteiskunnallinen analyysi ja opiskelijaelämän ilot ja murheet elävät sovussa keskenään.

On vaikuttanut jo pitkään siltä, että isojen maailmanlaajuisten ilmiöiden, tapahtumien ja käänteiden määrä on käsittämättömän suuri. Asioita on niin paljon, että niihin on hankala syventyä tai sisäistää kerralla. Toivottavasti tämä numero tarjoaa mahdollisuuden keskittymiseen ja rauhoittumiseen. Tällä kertaa valtio-oppinut journalismi syventyy monipuolisten aiheiden äärelle, kuten Ison-Britannian monarkiaan ja kuningatar Elisabet II:n perintöön sekä tiukkaan ulkopoliittiseen analyysiin Kiinan ja Ukrainan sodan suhteesta.

Syksyn pimeyttä tulee valaisemaan legendaarinen valtio-opin opiskelijoiden risteily VOOsse, johon voit löytää lehdestämme hauskoja ja kokemuksen rintaäänen sävyttämiä vinkkejä. Syksyyn kuuluu olennaisesti myös uudet fuksit ja uusi vuosikurssi. Lehdestä voit päästä lukemaan heidän ajatuksiaan!

Päätoimitus toivottaa antoisia ja monipuolisia lukukokemuksia!

Jyri Huttunen, Hanna Karlson, Ilona Rantala, Sampo Untamala ja Leo Valkama

Kuva: Maijastina Tuominen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s