Pääkirjoitus 1/2022

Taas on vuosi vaihtunut, ja lehdellemme on valittu uusi päätoimitus. Lähdemme suurella joukolla ja innolla tekemään perinteikästä lehteämme vuodelle 2022. Tunnelma on kuitenkin odottava. Joko nyt pääsisi palaamaan siihen normaaliin, jonka koimme viimeksi vuonna 2019? Tuntuu siltä, että tämä on viimein se sauma, jolloin voi suunnata katseet vihdoinkin tulevaisuuteen, vaikka täysin siltä ei tunnukaan. On uskomatonta ajatella, että perinteistä opiskelijaelämää on koettu viimeksi vuonna 2019. Koronakriisin aikana opintonsa aloittaneet opiskelijat eivät ole saaneet ollenkaan maistaa täyttä normaaliutta. Vuoden 2019 syksyllä aloittaneet eivät ole ikinä päässeet kokemaan perinteisiä tapahtumia, kuten normaalia opiskelijavappua, vaikka opiskelijavuosi on heille jo kolmas. Loppujen lopuksi kaikki opiskelijat ovat kärsineet rajoituksista. Nyt saa kuitenkin olla toiveikkain mielin, sillä tilanteen paranemisesta on paljon viitteitä.

Lehteämme on nyt tekemässä monimuotoinen joukko opiskelijoita monelta eri vuosikurssilta. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta leikkasi vuodenvaihteessa järjestölehtien lehtituesta, mikä vaikeuttaa lehden toimintaa ja mahdollisuutta julkaista printtilehteä. Policyn toiminta kuitenkin jatkuu elinvoimaisena. Rahoista voi leikata, mutta lehden yhteisöä ei sillä pysty hajottamaan, ja yhteisöstä saammekin olla kiitollisia. Opiskelijalehtitoiminta on tärkeä osa opiskelijaelämää, ja siitä on pidettävä kiinni. 

Vuodenvaihde on tuonut politiikan kenttään paljon uutta. Aluevaalit eivät äänestäjiä houkutelleet ja Venäjän ja Ukrainan välinen sota on kuohuttanut koko maailmaa. Monille maailmanmenon, yhteiskunnan ja politiikan seuraaminen on aiheuttanut viime vuosina pelkkää ahdistusta ja melankoliaa. Maailman tilanteesta on syytä olla huolissaan, mutta toivottavasti yhteiskunnan avaaminen, opiskelijatapahtumat ja muut sosiaaliset kanssakäymiset toisivat mukanaan jotain positiivista. 

Lehti on jälleen täynnä mielenkiintoista pohdintaa ja mielipiteitä moniin teemoihin liittyen. Haluamme kiittää kaikkia kirjoittajia ja kuvittajia!

Policyn numeroita voi tämän vuoden aikana lukea verkkosivuiltamme, mutta myös printtilehtenä. Fyysisessä printtilehdessä on jotain maagista ja hienoa, minkä vuoksi onkin mukava, että todennäköisesti saamme tänä vuonna julkaistua kaikki numerot myös paperisena. 

Eloisaa kevättalvea ja ajatuksia herättäviä lukuhetkiä kaikille toivottavat

Joanna Ahola, Jyri Huttunen, Hanna Karlson, Ilona Rantala, Tuukka Saari, Sampo Untamala ja Leo Valkama

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s