Pääkirjoitus 3/21

Kyllä, on hyvin todennäköistä, että tätä pääkirjoitusta lukiessasi pitelet käsissäsi nykyisen päätoimituksen ensimmäistä materiaalista, paperille painettua lehteä. Kahden aiemman äärelle olet toivottavasti löytänyt wordpressistä. Olemme joka tapauksessa kovin iloisia ja ylpeitä, että saimme lehden vihdoin painoon, Kaisan telineisiin jaettavaksi ja sinun hypisteltäväksesi! 

Vuoden kolmas(kaan) lehti ei ole syntynyt tyhjiössä, vaan suhteessa aiempiin lehtiin sekä lähiympäristömme tapahtumiin. Policy julkaisi keväällä polvin yhdenvertaisuusvastaavien tekemän häirintäkyselyn, jossa selvisi erityisesti viestinnän opiskelijoiden kohtaavan politiikan ja viestinnän opintokokonaisuuden sisällä häirintää ja vähättelyä. Tilanteen painavuus on entisestään konkretisoitunut nyt syksyllä, kun aiheeseen on tartuttu paitsi tiedekunnan taholta, myös eri medioissa. Aiheeseen suunnattu huomio on tervetullutta, ja toivottavasti edeltää muutosta polvin ilmapiirissä.

Tilannetta on helppoa kauhistella ulkoapäin, mutta meille opiskelijoille tilanne on totta ja konkretiaa arkipäivän tasolla. Näin on erityisesti häirintää ja syrjintää kokeneiden opiskelijoiden kohdalla. Policyn päätoimituksessa haluamme uskoa siihen, että meillä polvin opiskelijoilla on halua ja taitoa kohdata tilanne sen ansaitsemalla vakavuudella, yhdessä ja parempaa rakentaen. On palattava yhteiseen pöytään ja löydettävä eri opintosuuntien välille tapoja elää rinnakkain, toisiamme kunnioittaen ja ylpeinä vertaisuudesta. Kipeä tilanne vaatii ainakin aktiivista, avointa keskustelua sekä ajatustenvaihtoa. 

Policyn uusin numero onkin vetoomus paremman keskustelukulttuurin, ajatusten pureskelun ja dialogisuuden puolesta. Me päätoimituksessa ajattelemme, että juuri tällaisissa kiperissä tilanteissa punnitaan ainejärjestölehtien todellinen arvo: parhaimmillaan voimme paitsi tehdä keskustelunavauksia, myös edistää kulttuuria, jossa pyritään ymmärtämään kohtaamiamme asioita pintaa syvemmältä. Tavoittaa tapoja edistää muutosta haluamaamme suuntaan. 

Syvällisiä lukuhetkiä toivottaen, 

Saara Pylkkänen, Laura Perälä, Ilona Rantala, Hanna Karlson ja Tuukka Saari

Kuva: Claudia Kuismin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s