Pääkirjoitus 1/21

Uusi päätoimitus on perinteisesti tarkoittanut uusia tuulia myös rakkaalle ainejärjestölehdellemme. Niin tänäkin vuonna: olemme uudistaneet nettisivumme ilmeen ja päätyneet, pandemiatilanteesta johtuen, lehden julkaisemiseen ainoastaan sähköisenä versiona.

Uusista tuulista on kuitenkin vaikea iloita, kun kaikkea toimintaa rajoittaa painava ja vellova matalapaine. Kolmen viikon sulkutilaakin pahemmalta tuntuu aika sen jälkeen. Ilman varmuutta tulevasta, on vaikea tarttua toimeen ja puhaltaa eloa suunnitelmiin. Niinpä mekään päätoimituksessa emme esimerkiksi tiedä, millaisessa muodossa lehteä on jatkossa mahdollista julkaista.

Kun uudet raikkaat tuulet eivät pääse tuulemaan vapaasti, joudumme sopeutumaan matalapaineen tuomiin myrskytuuliin, sateisiin ja ukkosiin. Vuoden ensimmäisessä numerossa kirjoittajamme ovatkin tarttuneet erilaisiin keinoihin sopeutua ja uudelleen määritellä olemista. Huonon olon potemisen sijaan, voimme pyrkiä määrittämään omia rajojamme, sekä käsityksiämme toiminnasta ja levosta siten, että ne parhaiten palvelevat meitä.

Vaikka konkreettista paperilehteä emme voikaan teille ojentaa, tarjoilemme ylpeänä tämän sähköisen painoksen valtio-oppinutta viisautta. Kiitämme lehden tekoon osallistuneita koko sydämestämme, sillä näinä aikoina myös moni intohimoa herättävä tekeminen ja toiminta voi tuntua raskaalta. Yhdessä luominen on rikkaus ja eräs keino määritellä omaa olemista maailmassa. Entisen päätoimittajamme sanoin: kun melkein mitään ei voi tehdä, aina voi kirjoittaa Policyyn!

Todellisia uusia tuulia odottaen ja nykyisiin sopeutuen,

Laura Perälä, Hanna Karlson, Saara Pylkkänen, Ilona Rantala ja Tuukka Saari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s