Vihainen VOOlainen

Tunnemme valtsikalaisen, joka kolmannen oluen jälkeen Thirstyssä ryhtyy sananvapauden esitaistelijaksi. Hänen taisteluhuutonsa kuuluu ”mitään ei saa enää sanoa”. Tämä lausahdus nostaa hänet Historian ja Totuuden tasolle. Hänestä tulee maailmanhengen, itse Järjen ääni: neutraali, kiihkoton ja tieteellisen analyyttinen. Hän on tolkun ihminen, täydellinen vastakohta kaikille hänen ”ääripäikseen” leimaamille tunteellisille kiihkoilijoille, kuten vasemmistolaisille, feministeille ja antirasisteille. 

Toisaalta, ja täysin ristiriidatta, tämä poliittisen liberalismin ja tieteellisen rationaalisuuden inkarnaatio on myös kansan ääni. Itseasiassa – tämä ei ole yhtään outoa – kansan syvät rivit asuvat hänen keuhkojensa kudossyissä. Voimiaan jännittämällä valtsikalaisemme pusertaa äänihuultensa välistä tämän unohdetun ihmisjoukon. Ja kun Kansa vihdoin saa äänen, se alkaa oitis puhua valtsikan elitismistä, dekadenssista, jonka merkkejä ovat viherkasvit ikkunalaudalla ja Beauvoirin kirjat hyllyssä. 

Vaikka valtsikalaisellamme on kansa ruumiissaan, ei hänellä ole omaa ruumista. Hän leijuu tyhjiössä tietämättömyyden verhon tuolla puolen. Koska hänellä ei ole ruumista eikä identiteettiä, koska hän on pelkkä abstrakti Järki, sanat eivät voi satuttaa häntä. Eivätkä sanat siis voi vahingoittaa ketään muutakaan, eivät myöskään vähemmän etuoikeutettua ihmistä. 

Tietämättömyyden verhon takana kaikilla on yhtäläiset edellytykset osallistua keskusteluun ja yhtäläiset velvollisuudet ottaa turpiinsa. Koska valtsikalaisemme on tasapuolinen, hän piiskaa sanansäilällään kaikkia marginalisoituja ryhmiä. Kyllä se nahka siitä parkkiintuu!

”Mitään ei saa enää sanoa” -valtsikalainen edellyttää kaikilta yhtä paksua nahkaa, koska hänen valmiiksi tasa-arvoisessa maailmassaan valtasuhteiden epätasapainoa ei ole. Hän voi perustella vaatimustaan myös sillä, ettei itse loukkaannu mistään. Tai no… tietysti puheet vasemmistolaisuudesta, veganismista, ympäristöaktivismista, feminismistä ja marginalisoitujen oikeuksista haavoittavat ystävämme omanarvontuntoa syvästi. Juuri näissä asioissa mennään liian pitkälle, sanotaan tai näytetään liikaa. 

Marginalisoiduista ryhmistä puheen ollen: ”mitään ei saa sanoa” -valtsikalaisen mukaan sosiaalinen epätasa-arvo on lähinnä illuusio. Marginalisoidut ovat itse luoneet ilmiön tekeytymällä uhreiksi. Simsalabim! Sorretusta tulee sortaja ja liberaalin järjen edustajasta uhri. Valtsikalaisemme nimittäin tietää, että marginalisoiduilla ryhmillä on identiteettipoliittinen salajuoni käynnissä. Ne pyrkivät kierosti kähmimään itselleen etuoikeuksia vetoamalla omaan erityiseen identiteettiinsä, omaan uhriasemaansa. Epäselväksi toki jää, millä tavalla tämä “marginalisoitujen etuoikeutettu asema” (kyllä, paradoksaalinen ilmaisu) näkyy taloudellisen ja poliittisen vallan määrässä. 

Samaan salajuoneen kuuluu väite, että marginalisoidut suojautuvat Maailmalta, ankaran deliberatiiviselta debatilta, kietoutumalla oman identiteettinsä suojaan itkeskelemään. Kuitenkin tosiasiassa esimerkiksi rodullistetut ihmiset joutuvat jatkuvasti perustelemaan omaa olemassaoloaan muulle maailmalle. He ovat pakotettuja ”dialogeihin”, joissa heidän ihmisyyttään ei juuri kunnioiteta. Viis siitä! Valtsikalaisemme tietää, että nämä identiteettipoliitikot ovat ”toinen ääripää”. Että he ovat syyllisiä maailman kauheimpaan asiaan: polarisaatioon. 

”Mitään ei saa enää sanoa” -valtsikalainen lainaa äänensä Sanna Ukkolan ja Ulla Appelsiinin kaltaisilta kolumnisteilta. Ukkolat ja Appelsiinit eivät kuitenkaan ole keksineet päätähuimaavan rohkeaa ”mitään ei saa enää sanoa” -argumenttia. Meidän valtsikalaisemme sanoma on pikemminkin peräisin Hommafoorumilta ja Halla-aholta.

Äärioikeisto on luonut ajatuksen ”sananvapauskriisistä”. Retoriikan tavoitteena on luoda keskusteluympäristö, jossa äärioikeistolaiset saavat sanoa mitä tahansa seksististä ja rasistista ryönää samalla, kun kaikki heihin kohdistuva kritiikki määrittyy sananvapauden rajoittamiseksi.  Äärioikeistolaiset liikkeet ovat liberaalien toimittajien tuella tehneet sanomastaan valtavirtaa. Se näkyy myös valtsikassa. 

Tällä palstalla voolaiset saavat vapaasti ja anonyymisti päästellä höyryjä. Maailmaa muutetaan marisemalla ja raivoamalla. Viha kunniaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s