Vihainen VOOlainen

Punahaalariyhteisössämme toimiminen ei katso ihonväriäsi, sukupuoltasi tai perhetaustaasi. Se ei myöskään katso lautastasi unicafessa, uffista ostamiesi vaatteiden määrää, kestokassi-kokoelmaasi taikka ahkeraa vuodatustasi maailman vääryyksistä ja tyhmempien virheistä somessa.

Me sallimme olemisen, ajatukset ja mielipiteet tasa-arvoisesti, siten kun olemme ne sallineet. Hyveenä pidämme nyökkäilyjä ja haleja (oikeanlaisia haleja). Me tiedämme tasa-arvon, kestävän kehityksen, maailmanjärjestelmäteorian ja toiseuden syvät ulottuvuudet, ja olemme valjastaneet moralismimme ”Jyväskylässä oli tyttöjen ja poikien vessat erikseen” sivistyksemme lähtökohdaksi.

Löydettyämme arvomme innostumme mutkattomasta lähtöviivasta ja jäämme kulkemaan sitä sivusuunnassa. Syntyy intellektualismin fetissi. Jokaista kehotetaan omistamaan kirjahylly, jos ei suoraan niin ainakin vinkkaamalla instastoorissa – nyt mullakin on Beauvoir! Analyysitaituruus ilmaistaan valtsikalaisen tripadvisorin, goodreadsin, tähdissä. Väliverroslaisen tunteen vastakohta eliminoidaan ihastelemalla vastasyntyneitä gerbiilejä luennon tarjoamalla somehetkellä. Suhteellisuudestaan tunnettu vapaa-aika pyhitetään maailmanparannukselle. Punahaalari ei lepää koskaan. Se osallistuu Kuppalabileisiin ehkäisemään maailmanloppua Tallinasta täytettä saanut muovimuki kädessään. Se valjastaa fotosynteesin salat yksiössään kuluttaen vain viherkasviensa tuottamaa happea. Se päivittää vihaista minäänsä bittiavaruudessa kehäkolmosen ulkopuolisista brutaaleista yksityisautoilija-lihansyöjä-sovinisti-raiskaajista varatessaan samalla lentoa Kuubaan rakastellakseen toiseutta.

Punahaalari ylistää identiteettiään, joka nojaa helpoimpiin yhteisiin nimittäjiin. Hypersensitiivisessä kuplassa kokemusasiantuntijuudesta on suurta hyötyä. Siellä ei tarvitse vaivata aikaansa keskusteluille tai perustella ajattelunsa ja toimintansa lähtökohtia. Erityisyys voi vain luottaa olemassaoloonsa, uinua rauhassa ja olettaa olevansa oikealla tiellä. Kuplan ulkopuolinen maailma koetaan täten uhkaavaksi. Se vaatisi dialogia tavalla, jota punahaalariyhteisö ei ole hyväksynyt. Ulkomaailmaa varten varustaudutaan kontrolloimalla kieltä, nimeämällä käsitteitä kritiikin vaientamiseksi ja tarpeen vaatiessa asettamalla jokainen loukattu tunne päteväksi argumentiksi. Kun punahaalari turvautuu identiteettinsä suojamuuriin, se luulee saavuttavansa pelkällä erityisyydellään jotakin universaalisti merkittävää. Se haluaa olla maailmankansalainen, mutta ei osaa kohdata maailmaa.

Dialogin vaientaminen merkitsee selkärangattoman yksimielisyyden esiinmarssia, jossa loputon toisinto jo sanottuine sanoineen ja tehtyine tekoineen jahtaa ikuisesti häntäänsä. Punahaalarin moraalisten hyveiden, tietämyksen ja sivistyksen ilmaisu typistyy Marx-paitoihin ja feminist-vihkoihin. Näissä naamiaisissa juhlistetaan oikeamielisyyden riemuvoittoa, jossa minä olen sinä, sinä olet minä, me olemme kaikki minä – valtsikayhteisö<3

Tällä palstalla voolaiset saavat vapaasti ja anonyymisti päästellä höyryjä. Maailmaa muutetaan marisemalla ja raivoamalla. Viha kunniaan!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s