Vihainen voolainen – voiko vitutukseen kuolla?! 4/2017

Снимок экрана 2018-03-15 в 23.32.06

Kyllä lapsena oli helppoa.

Oli esimerkiksi helppoa tehdä vaikutus ihmisiin. Kun otti horjuvia bambinaskelia ja pyllähti, kaikki kehuivat ja taputtivat. Nykyään sanotaan vaan, että sulle ei sitten enää tarjoilla.

Ruoan sai eteensä tekemättä itse yhtään mitään, jopa silloin kun oli ollut tuhma ja joutunut arestiin. Nykyään saa olla tosi, tosi tuhma, jos haluaa arestiin ja ruoan eteensä tekemättä itse mitään.

Lapsena koulukin oli helppoa. Sen kun meni ja vähän väritti vahaliiduilla, yritti pysyä rajojen sisäpuolella, ja kotona äiti puhalsi siihen kohtaan keskisormessa, jota liitu oli painanut ja johon oli jäänyt ikävä sininen tahra. Toisaalta koulu on tavallaan helppoa myös nykyään, sillä luentojen sijaan olen kotona peiton alla itkemässä.

Lapsena lääkärissä kukaan ei kysynyt ennen reseptin kirjoitusta, että onko raskauden mahdollisuutta. Nykyään kun kysyn niin lääkärit loukkaantuvat.

Elokuvat loppuivat aina onnellisesti ja niissä oli hyvä opetus. Vaikka Simban isä kuoli ja Simba karkotettiin kotoa, hän sai elää ihan mukavan nuoruuden rennossa homokommuunissa ja aikuisena pääsi kuninkaaksikin. Nykyään leijonat ovat homofobisia, enkä todellakaan halua nähdä yhtäkään johtotehtävissä muualla kuin kaukalossa.  

Voi siskot ja veljet, kun lapsena olikin helppoa!

Saattoi muka-vahingossa puraista toista kädestä. Se oli kivaa ja siitähän se tora oikein roihahti, ja sitten päästiin hoitotädin puhutteluun. Nykyään hoitotädin puhuttelu kuulostaa joltain, jonne voisi ehkä päästä Tinderin kautta.

Mummolassa sai juttuseuraa viisaista ja lempeistä isovanhemmista. Nykyään oma äiti kyselee, että milloin lapsuudenkodista tulisi mummola.

Lapsena joku kertoi, minä päivinä karkkia sai syödä ja kuinka paljon. Nykyään viikossa on vain kaksi karkitonta päivää, sipsintai ja kaljantai.

Lapsena hyvyyden konsepti ei tuntunut monimutkaiselta. Jos joku puhui ja käyttäytyi kuin paha, hän varmasti oli paha.

Nykyään natsit ja ne, jotka vastustavat natseja mainitaan itsenäisyyspäivän poliisihaastattelussa samassa lauseessa. Ikään kuin kummastakin tulisi olla yhtä huolissaan. Ikään kuin olisivat yhtä pahoja.

Eivät ole, lapsikin sen tietää.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s