Pääkirjoitus 4/2022

Policyn juhlavuosi käy kohti loppuaan. Takana on 50 vuotta valtio-oppinutta journalismia! Vuoteen on mahtunut monenlaista. Policy on tänä vuonna rakentunut aktiivisesta toimituskunnasta ja lojaaleista lukijoista. Intohimo kirjoittamista kohtaan, maailman avartaminen journalismin keinoin sekä monipuolisiin teemoihin syventyminen ovat olleet olennaisia tekijöitä tämän vuoden numeroissa. 

Vuosi alkoi jännityksellä ainejärjestölehtitukien leikkauspäätöksen ja sen konkretisoitumisen pelosta. Selvisimme yhdessä, ja unelmamme elinvoimaisesta lehdestä ja yhteisöstä on toteutunut. Opiskelijaelämä palasi, vappu juhlittiin ja luennoilla istuttiin.

Maailmalla on tapahtunut paljon. Ensimmäisen lehden takakannen väritimme Ukrainan lipun väreillä toivoen, että se on ainoa lehti, jonka ilmestymisaikana Euroopassa jyllää sota. Suruksemme täytyy todeta, että kriisi on pitkittynyt. Lippu takakannessa on yhä paikoillaan.

Vuoden 2022 lehdistä voi lukea muun muassa kuningatar Elisabet II:n kuolemasta, sodan seurauksista, kotimaan politiikasta ja kulttuurista. Aiheiden kirjo kertoo monialaisuudesta ja innokkuudesta tutkia lähiympäristöä ja maailmaa journalistiset silmälasit nenällä.

Policyn kirjoittajat ja kuvittajat ovat onnistuneet laadukkaan, oivaltavan ja kriittisen sisällön luomisessa, mistä saa olla ylpeä. Opitut taidot kantavat opinnoissa ja elämässä. Tiedonjano on ollut suurta, ja toivomme, että se ei sammu, vaikka kalenterivuosi vaihtuu. Kirjoittaminen jatkuu ja Policy elää!

Päätoimitus vuodelle 2023 on valittu. Haluamme toivottaa uudelle päätoimitukselle iloa ja valoa tärkeään tehtävään. Suuri kiitos kaikille kirjoittajille, kuvittajille, ideoijille, lukijoille ja tukijoille tästä vuodesta. Törmäillään jatkossakin! ❤ 

Jyri Huttunen, Hanna Karlson, Ilona Rantala, Sampo Untamala ja Leo Valkama

Kuva: Maijastina Tuominen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s